Ga naar de inhoud

14020 arts helpt wethouder met genezing

Jacobs Hersens

Blinde vlek bij wethouder chef afval Jacob Wedemeijer SP

Wedemeijer gaat in de volledige ontkenning dat het een bende is in de stad. 14020 weet uit betrouwbare bron dat zijn ogen in orde zijn. Wij vermoeden dan ook dat er een ander onderliggend lijden gaande is, op zijn Amsterdams gezegd, kortsluiting in de bovenkamer. We zijn even gaan Koekelen wat er mis zou kunnen zijn met Wedemeijer. Onze 14020 arts helpt graag wethouders op weg naar totale genezing, ook omdat alle bewoners daar bij gebaat zijn. Lees je even mee Jacob?

Jacobs Hersens

Functie van de grote hersenen en de hersenschors

De grote hersenen zijn, zoals de naam al zegt, het grootste onderdeel van de hersenen. De grote hersenen worden ook wel het cerebrum genoemd. Het cerebrum vormt het bovenste gedeelte van de hersenen. In de grote hersenen worden signalen van zenuwen verwerkt (sensorische informatie) en wordt beweging van je lichaam geregeld (motorische informatie). De grote hersenen bestaan uit een linker en rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft ontvangt vooral informatie uit de rechterhelft van het lichaam, terwijl de rechterhersenhelft juist informatie uit de linkerhelft van het lichaam ontvangt. Lichaamshelft en hersenhelft zijn dus kruislings met elkaar verbonden.
De grote hersenen zijn ook verantwoordelijk voor je emoties, het geheugen en de planning.

Bron: MrChadd.nl

Onze 14020 arts trok meteen de conclusie dat het probleem in de laatste alinea zit. Aangezien onze 14020 arts graag in oplossingen en genezing denkt, heeft hij hier wat tips voor Wedemeijer.

Welke uitdaging is goed voor de hersenen?

Verras je tafelgenoten met een gerecht uit een andere wereldkeuken. Zo leer je nieuwe kooktechnieken en vreemde ingrediënten kennen;
Start met een cursus Italiaans of Spaans, zodat je bij je volgende vakantie de taal spreekt. Je hersenen nog meer uitdagen? Leer een echt vreemde taal zoals Chinees;
Leer gitaarspelen. Dit instrument kun je ook zelf leren bespelen met behulp van boekjes en online instructies;
Pak weer eens een spelletje uit de kast. Memory, schaken of bridgen zijn niet alleen gezellig, maar ook een goede training voor je hersenen.
Neem een abonnement op de krant. Of als je die al hebt, verander van krant i.p.v. het Parool. Zo kom je in aanraking met nieuwe inzichten en weer eens een andere puzzel;
Loop eens een ander ommetje dan je gewend bent. Ga op ontdekking in de wijken waar het een bende is;
Wissel af! Als een nieuwe activiteit weer een automatisme wordt, maak je geen nieuwe hersenverbindingen meer aan. Als je elke keer met gemak sudoku’s met drie sterren maakt, wordt het tijd voor vier sterren óf een ander soort puzzel. Blijf op zoek gaan naar uitdagingen en zorg voor afwisseling.

We wensen Wedemeijer natuurlijk veel succes met de totale genezing. Laat ons wel weten of het geholpen heeft Jacob? Bewoners zelf kunnen meekijken in de Openbare Ruimte of Wedemeijer vooruitgang boekt!