Ga naar de inhoud

AFPERSING

Wereldbestuur blijkt Kneuzenbestuur op Amstel 1. God voor ons allen en ieder voor zich? Groots en theatraal tumult, 28 juni mag u naar het Internationaal Theater Amsterdam v/h Stadsschouwburg. Een met showmanshap ontwikkeld programma, gevuld met het geleuter van de nieuwe wethouders over hun feestakkoord. Titel: De Staat van de Stad, hier de link. Het zal gaan over, klimaatneutraal, bloeiend, democratie en rechtvaardig. Vooral van dat laatste zakt onze broek af.

Tot onze verbijstering lezen we dat 1 ticket € 24,50 kost, met 2 personen al snel € 49. In het bestelproces is een mogelijkheid ingebouwd om een kortingscode in te vullen. Wij hebben nergens die code kunnen vinden, voor wie is die mogelijkheid dan eigenlijk…

Waarom moet een prijskaartje zitten aan een presentatie van een nieuw bestuur voor 4 jaar die politiek gebonden is aan de stad en haar bewoners? Dit lijkt wel afpersing Marjolein Moorman – PvdA! Is dit nou jouw stad van gelijke kansen? Iedere Amsterdammer met of zonder geld had hier naar toe moeten kunnen gaan. Een prijskaartje alleen al laat niets zien van een open en toegankelijke stad. Ga er maar vanuit dat veel mensen uit Z-O, N-W en Noord dit NIET kunnen betalen. Een democratisch gehalte van lik mijn vestje en puur uitsluiten van een grote groep bewoners die het minder hebben.

Alle lasten bij bewoners! Een doelbewust patroon wordt wel heel zichtbaar! Dit bestuur geeft elke m2 gratis weg aan horeca, hoerskoeters en vele andere ondernemers. Het bizarre is dan dat bewoners voor een stoel € 24,50 moeten betalen, ja een stoel! Zal vast wel een idee van Reinier van Dantzig zijn met zijn 3 horecazaken en veel verstand van stoelen, terrasstoelen dus.

Dit is gewoon een elitair grachtengordelfeestje voor het plebs en lobbyisten. Gesponsord door de Rabobank, waarvan het personeel voor weinig, of niets, naar binnen mag. Een copy/paste van 4 jaar geleden. Niets geleerd. Volop theater dus.