Ga naar de inhoud

Bart Vink D66 de Amsterdamse Manneke Pis

Bart Vink D66 is de Amsterdamse versie van Manneke Pis. Hij pist of liever gezegd druppelt over bewoners heen, of zijn leven ervan afhangt. Hij markeert zijn buurt en druppelt zijn territorium af.

Manneke Pis stadsdeelvoorzitter/ burgemeester van stadsdeel Zuid. De grote vastgoedinvesteerders met allerlei idiote plannen in de Vondelparkbuurt lopen bij Manneke de deur plat om bij hem à-la-carte van alles voor elkaar te krijgen. Je zou bijna denken dat Manneke Pis plat gaat voor vermoedelijke belangenverstrengeling, of iets toegestopt krijgt. De vastgoedinvesteerders hoeven het maar aan te kruisen op de Menukaart van Manneke Pis en het is geregeld. Uiteraard ook de Horeca weet hem te vinden. Een goeie klant van Manneke Pis, waar we verderop op terugkomen.

Wat is er aan de hand. De vastgoedinvesteringen verdampen, dus het is zaak dat de grote vastgoedcowboys meters maken. Dat doen ze dan door kelders te graven en huizen te vergroten. Ook in de Vondelparkbuurt. Het is daar op dit moment één grote bouwput. Er wordt zelfs een kelder gebouwd van 650m2. Manneke Pis geeft daarvoor vergunningen af, zonder enig vooronderzoek, of te communiceren met de buren die er naast wonen. Het komt ook niet bij Manneke Pis op om de ondergrondse waterhuishouding te checken, of anders gezegd: daar onderzoek naar te laten doen. Het gevolg: de belendende panden donderen in elkaar. Je zult maar een muur op je hoofd krijgen!

Zie hieronder het tenenkrommende filmpje waar 3 bewoners inspreken als belanghebbende bij de commissie R&O (Ruimte en Ontwikkeling) van de gemeente. Ze kunnen de emoties bijna niet meer aan. Ze zijn stuk en kapot gemaakt door het Manneke. Zie het hele filmpje, dan weet je in ieder geval wie het Manneke is, zorg dat je ver uit zijn buurt blijft, want hij maakt je stuk, de Bart Vink D66 van Stadsdeel Zuid.


Manneke Pis schrijft ook dreigbrieven naar bewoners van de belendende panden, wanneer ze klagen omdat hun huizen instorten door het graven van kelders bij hun buren. Daarna mogen ze hun huis niet meer in onder bestuursdwang en komt met dwangsommen van € 10.000 – 30.000. In feite doet hij dat namens de aannemers en de vastgoedcowboys. Manneke Pis, de marionet van vastgoedcowboys.

Hieronder een gedeelte uit de dreigbrief met het gebruiksverbod en de dwangsom die het Manneke lukraak aan bewoners stuurt. Wij hebben die wel geanonimiseerd.

2 weken na de dreigbrief ontvangen de bewoners een brief dat de dreigbrief ingetrokken wordt. Zonder enige reden, mondelinge communicatie, of excuus. Daar sta je dan als bewoner!

Door het reptielenbrein van het Manneke dwingt hij bewoners naar de rechter te gaan. Die zijn al meer dan € 150.000 kwijt aan juridische kosten. Terwijl je toch verwacht dat het Manneke er voor bewoners is. Keer op keer blijkt dat niet zo te zijn.

Hij volgt precies de lijn van zijn voorganger, D66 nepbestuurder Sebastiaan Capel die ook overal maling aan had. Nu blijkt dat Manneke Pis nog een graadje erger te zijn.

Hetzelfde Manneke heeft destijds een illegale houten horeca keet uit het jaar 0 neer laten zetten door een horecaondernemer op het Museumplein zonder vergunning de eerste maanden. Het aanzicht werd er niet mooier op. Ook de vijver op het Museumplein staat al een ruim een jaar leeg.

Advies voor Burgermeester Halsema: Haal het Manneke door de Bibob heen, zet Bureau Integriteit erop, leg beslag op zijn geboorteakte, rijbewijs, paspoort en ID-kaart. Stuur hem daarna door naar Brussel, waar hij thuis hoort. Doe hem voor de zekerheid een enkelband om en laat hem daar verder pissen.

Alvast bedankt.