Ga naar de inhoud

Collectieve stoornis bij Feestcommissie

Als er een God van de waan zou bestaan, is dit het moment van de waarheid en zou nu op moeten staan.

Een ware Twitterbom explodeerde over Van Dantzig, lees onderaan deze pagina. Alom verbazing over de PvdA, die als grootste kleinste partij, de portefeuille Wonen uit handen heeft gegeven. Het was juist de PvdA die de afgelopen 4 jaar Wonen hoog op de agenda zette. Dit was de mogelijkheid een wethouder Wonen uit de PvdA-gelederen te benoemen. Waarom de PvdA voor het zingen de kerk is uitgegaan, dat weet bijna niemand. Joost mag het weten!

Van Dantzig D66 liet al een jaar geleden in de media weten Ivens te willen opvolgen als wethouder Wonen. Het coalitieakkoord is inmiddels aangenomen door de raad en van Dantzig is wethouder Wonen, Grond en Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening.

Woninkjes zonder keuken
Van Dantzig kwam zelfs op het lumineuze idee om woninkjes te bouwen zonder keuken. Ook daar kwam veel kritiek op in de media. De kassa moet natuurlijk rinkelen in de horeca!

In het land der blinden is eenoog koning

Van Dantzig, zeg maar de tweederangs voorzitter van de feestcommissie op Amstel 1, horecaondernemer en huisjesexploitant, heeft blijkbaar een heel behoorlijke vinger in de pap. Het feestcommissie-akkoord blinkt op de meeste punten niet uit in concrete plannen. Maar voorlopig kreeg Van Dantzig zelfs voor elkaar dat er een ruimhartig beleid komt voor de horeca, festivals en alles waar bier om de hoek komt kijken.

Een ding staat zeker vast: openbare ruimte wordt verder uitgehold, met nog meer horeca en coronaterrassen, die tot in de eeuwigheid mogen blijven. 1 terrasstoel levert volgens Misset Horeca 172€ per week omzet op, dat is op jaarbasis ca 9000€, tel uit je winst. Alle reden voor van Dantzig om van Amsterdam 1 grote terrasstoel te maken. Volgens de feestcommissie moet de stad namelijk nog levendiger zijn.

Rollende Keukens
Afgelopen weekend was het resultaat al meteen zichtbaar wat bewoners te wachten staat. In het Pretpark der Pretparken, (125 festivals op jaarbasis) het Westerpark waren de Rollende Keukens 4 dagen excl. op en afbouw voor het eerst omhekt, bij het entree werd je tas gecontroleerd. Het omhekken ging tegen alle afspraken in, zoals afgesproken met voormalig stadsdeelbestuurder Melani van der Horst, natuurlijk ook D66. Dit allemaal om te voorkomen dat je je eigen drankje mee naar binnen smokkelde. Diego Pos, voorzitter Vrienden van het Westerpark schreef in het Parool het volgende er over.

De feestcommissie bedacht meer evenementen, vooral kleinschalige tot 500 personen, waardoor de leefbaarheid in onze stad nog meer geschaad gaat worden. Bedacht bovendien dat evenementenorganisaties geen huur hoeven te betalen voor festivals in parken (en de sloop ervan) en/of het vernachelen van de biodiversiteit. Heel begrijpelijk dat evenementenboeren niet investeren in eigen locaties. Natuurlijk zijn festivals leuk, maar doe het niet in de schaarse ruimte en het groen.

Verwacht van de coalitiepartijen in de gemeenteraad met hun nipte meerderheid niks. Die schakelt de oppositie desnoods uit per Whatsapp-opdracht. Het orgaan dat het feestcommissiebestuur zou moeten controleren, zal de komende 4 jaar (net als de afgelopen vier jaar) steevast de gelederen sluiten en de plannen uit het feestakkoord slaafs bekrachtigen.

Laatste Nieuws
De stoel van de nieuwe wethouder Rijxman (voorheen bestuursvoorzitter van de stichting NPO) van D66 Amsterdam is amper warm en de ellende begint nu al.
Via BNR – lees hier het volledige artikel. “Hammersma had ten tijde van het gesprek ook een persoonlijke relatie met Shula Rijxman, toenmalig bestuursvoorzitter van de NPO. De klokkenluider was niet op de hoogte van de relatie tussen beiden. Pikant detail, Rijxman is woensdagavond beëdigd als wethouder in Amsterdam, namens D66”.

Hieronder enkele tweets die opvielen: