Ga naar de inhoud

De Palajalan in West

  • Nieuws

Bijdrage: Nico van Gog

Welke lijpe idioot en VOC-hater van het stadsbestuur in West heeft bedacht dat de Nootmuskaatstraat niet kan in de nieuwe kruidenwijk in West die nog gebouwd moet worden. Welke groene woke moeder heeft dit kind er ooit uitgepoept! Wie van de drie bestuursleden kwam met dat idee, daar gaan we nog wel achter komen! Ik ga die persoonlijk af laten voeren naar een strafkamp in Noord Korea waar ik warme banden mee heb, opgedaan in de tijd dat ik nog politiek adviseur was van Rutger Groot Wassink.

Ik zie de bestuurders van West al appen naar elkaar ‘nee Nootmuskaatstraat kan niet’, natuurlijk wel met hun mobieltje waar grondstoffen uit Afrika en/of Zuid Amerika in zitten waar veel slaven heden ten dagen het leven laten. Dat hebben de Chinezen allemaal geleerd van de VOC heren die het uitgevonden hebben.

Tekst loopt onder de foto door.

Laten we de naam stadsdeel WEST ook maar meteen opdoeken. Ik lig er nachten wakker van en geeft mij teveel associaties met de slavenhandel in WEST-Indië. Laten we alle VOC grachtenpanden meteen plat gooien dan is die pijn ook meteen weg. Het scheelt mij op jaarbasis dozen vol Diazepam die jullie voor mij betalen.

Laten we alle namen in de kruidenwijk in het Bahasa Indonesia  benoemen, niet eromheen draaien en geen verstoppertje spelen met onze VOC geschiedenis.

Ik stel ook voor om in de kruidenwijk groene VOC tuin/kassen aan te leggen waar alle kruiden die we gejat hebben te zien groeien en bloeien. Bovendien is het een leerzaam schoolproject voor in de toekomst.

Komt er ook nog een motie om de burgemeesterswoning op de Herengracht 102 te ontmantelen. Geert Dales Twitterde het volgende erover.

Lees hier het hele artikel van Geert Dales.