Ga naar de inhoud

De puinhoop van wethouder van Dantzig D66

Hoe Reinier van Dantzig D66 Amsterdam in chaos en ellende de afgrond in helpt. Binnen het feestcollege schijnt hij een (te) grote broek aan te hebben. De andere feestcollege partijen PvdA en GL knakken en buigen voor hem. De chaos is nog nooit zo groot geweest in de stad. Je kan in de binnenstad geen meter meer lopen, of je breekt je nek over een terrasstoel, vuilnisbergen, fietsen, of strooiskoeters. Een ramp voor mensen met een beperking die genoodzaakt zijn zichzelf thuis te gijzelen, gedwongen door het feestcollege.

Het is ook niet zo gek dat van Dantzig een behoorlijke vinger in de pap heeft. Eigenaar van 3 horecazaken, doet iets in onroerend goed en propagandist van XTC-pillen en festivals, die nauw verbonden zijn aan harddrugs, met als gevolg ondermijning door zware criminelen in de stad. Hij is zelf ook niet vies van een halfje XTC zoals hij melde in het Parool. Van Dantzig schijnt niet te beseffen dat kinderen op de media mee kijken en luisteren. Hij gaat vooral voorbij aan zijn taak om toe te zien, dat kinderen niet in de goot komen door het propageren van harddrugs. Dat deert hem schijnbaar niet.

Het nieuwste feit is dat van Dantzig, Shula Rijxman (ook D66) binnen het feestcollege heeft gehaald als negende wethouder. Rijxman voormalig NPO die in Wassenaar woont, is in een integriteitskwestie beland. Past natuurlijk precies in het plaatje van het feestcollege dat het ook niet zo nauw neemt met integriteit. In Den Haag zijn ze nu aan het onderzoeken hoe dat allemaal zit. En natuurlijk, u zag het al aankomen, de onderzoeken worden uitgevoerd door D66. Zo rollen de balletjes in Den Haag. Inmiddels is de ombudsman van de NPO ook bezig met een onderzoek in een andere kwestie over Rijxman.

Hoe het ook zei, Rijxman zal de komende 4 jaar als een Amsterdamse wethouder, die in Wassenaar woont, besmet door het leven gaan.

Ook heeft van Dantzig in de raad alvast een voorschot genomen op zijn falen. Hij kwam in de raad met het bericht, dat de komende jaren de bouw van het aantal woningen niet gehaald gaat worden. Hier gaan wij nog een apart hoofdstuk aan wijden.