Ga naar de inhoud

De verdwijntruc van van Dantzig D66

Tijdje geleden kwam het bericht dat de coalitie onderhandelingen op de goeie weg waren. Weet het niet meer letterlijk maar het kwam er op neer dat het een gezellige gezapige orgie was, niets aan de hand, alles liep/loopt op rolletjes. Niet verwonderlijk natuurlijk na vier jaar geen dualisme in het college van D66, GL en PvdA , waar bewoners op de laatste plaats kwamen.

Het afdekmechanisme was groots van de 3 partijen D66, GL en PvdA die met grote waarschijnlijkheid weer terugkomen in het nieuwe college. Vragen werden niet gesteld de laatste 4 jaar over vermoedelijke belangenverstrengelingen, netwerkcorrupties en de juridische functie van de hoofdstad…


Zoveel vragen

Komt ijskoningin Marieke van Doorninck GL weer terug als wethouder list en bedrog? Bekendheid gekregen door o.a. de Meervaart, Biomassacentrale en de windturbine-gates. Dezelfde van Doorninck die in de raad hard had gemaakt dat er resthout van dichtbij verstookt zou worden in de zeer vervuilende Biomassacentrale. Wat blijkt er worden tonnen bomen geïmporteerd uit Spanje om proef te draaien, niemand in de raad wist hiervan.
Komt Groot Wassink GL weer terug als wethouder democratie die miljoenen in de gracht heeft gegooid omdat zijn kunstjes alsmaar niet lukte? Laat staan de mislukte huisvesting van ongedocumenteerden.

Package deal

Wie gaat de post financiën & deelnemingen invullen na het debacle van 2 versleten wethouders van D66 die inmiddels gevlogen zijn en het niet waar hebben kunnen maken? De laatste Victor Everhardt (ja de inmiddels bekende partijvoorzitter) heeft vlak voor zijn afscheid nog even snel de Biomassacentrale en de AEB verkocht voor een klein prijsje in een package deal aan de Chinezen met het risico dat de Chinezen in de toekomst de prijs gaan bepalen voor het afval en restwarmte. De deal ligt op dit moment bij C&M in Den Haag ter goedkeuring.

Egbert de Vries

Komt Egbert de Vries PvdA weer terug als o.a. wethouder openbare ruimte en verkeer om het laatste restantje openbare ruimte wat nog over is gratis en voor niets in de uitverkoop te gooien aan het bedrijfsleven? Hij heeft het vooral druk gehad om het leven zuur te maken van de kleine ondernemers van historische bootjes. Deze kleine ondernemers die veel hebben moeten inleveren in coronatijd, bestookt de Vries met veel rechtszaken door het dure en omstreden advocatenkantoor Pels Rijcken waar de Vries kind aan huis is. Dit moet inmiddels in de vele miljoenen lopen, wat natuurlijk belastingcentjes van bewoners is! Het lijkt er wel op of hij een privé fittie aan het uitvechten is met die kleine ondernemers die het al moeilijk genoeg hebben die letterlijk en figuurlijk amper het hoofd boven water kunnen houden.

Van Dantzig

Dan hebben we ook nog politiek straatvechter Reinier van Dantzig van D66 en ook nog eens met het onrealistisch plan kwam om huizen zonder keukens te bouwen. Sinds dat hij fractieleider werd in 2017 is hij langzaam aan, maar consistent zijn partij de afgrond in aan het duwen. Van 14 zetels in 2014, naar een schamele 7 zetels sinds de laatste verkiezingen. Hij doet daarop zijn best in ieder geval. Veel bewoners zullen er niet om rouwen.

Nu dat we het toch over van Dantzig hebben, was hij niet de man die al jaren zichzelf overschreeuwde in de pers, opdat iedereen, die het maar wilde horen, moest begrijpen dat hij de gewenste wethouder op wonen ging/moest worden? Er kwam een kink in de kabel nu de PvdA de grootste kleinste partij is.

De PvdA zal terecht niet toestaan dat van Dantzig wethouder wonen wordt. Van Dantzig heeft natuurlijk nog wel een troef in handen door dreigen uit de coalitie te stappen. Maar macht is wederkerig.

Op de pagina van de website van de gemeente waar de bijbeunbaantjes van raadsleden staan, blijkt dat van Dantzig vlak voor de verkiezingen, begin 2022 een mutatie heeft laten maken in zijn nevenfuncties, plotseling waren zijn huisjesmelk activiteiten verdwenen, terwijl in 2021 in zijn nevenfuncties nog wel zijn huisjesmelk activiteiten benoemd werden, de periode dat hij raadslid was. Het lijkt wel of dat bewust is gedaan omdat hij wethouder wonen wilde worden. Je zou bijna denken aan kiezersbedrog. Dat past natuurlijk niet bij een wethouder wonen. Zou het dan toch!

14020 zag dat al aankomen en hebben onderstaande screenshots veilig gesteld.

Nevenfuncties in 2021
Nevenfuncties voor de verkiezingen begin 2022