Ga naar de inhoud

Een Feestje voor Alle Amsterdammers!!

  • Nieuws

UPDATE: Zondag 24 maart 2024

Waarschijnlijk n.a.v. ons onderstaand artikel heeft de gemeente Amsterdam toch besloten op 22 maart dat iedereen met een stadspas met groene stip een ticket kan bestellen voor onderstaand festival.
De tickets kosten 4 euro en je mag ook nog iemand meenemen die dan ook 4 Euro betaalt.
Fijn dat de gemeente met deze regeling is gekomen en wordt zeer gewaardeerd!
De tickets kunnen hier besteld worden.

We hebben de Halsema verschillende keren horen zeggen ‘Amsterdam-Heineken 750’ is een feestje voor alle Amsterdammers. Nou, dat is dus een pertinente leugen! Kaarten voor het openingsfeestje zijn nu al in de exclusieve pre-sale te koop. Wij hadden ons daarvoor ingeschreven en bestelden 3 kaarten voor de gemiddelde prijs van €79,–. De goedkoopste was €69,–. De duurste €89,–. Totaal zijn we voor 3 personen €252,– kwijt. Inclusief nog wat extra kosten. Er is nog een mogelijkheid om een goedkoop ticket te kopen voor €38,–. Met beperkt zicht staat er in de prijslijst. Je ziet dan ook maar de helft, niet dat je wat mist, toch zonde van het geld.

Uiteraard hebben wij niet afgerekend voor het minimalistisch gepeupel, hoe kom je in godsnaam de avond door met biertjes van 5 euro in de Ziggodome. Een schoffering van jewelste. Amsterdammers moeten dus hun eigen verjaardagsfeestje betalen en flink in de buidel tasten.

Tekst loopt door onder de screenshot.

Jongeren tot 26 jaar met een stadspas krijgen korting. Ouderen dus niet, dit lijkt ons regelrechte discriminatie van Halsema.

Bovendien stelt de gemeente een kwart van de kaarten beschikbaar voor Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad of niet in staat zijn een kaartje te kopen. Dit luistert als vage shit!
Er gaan 15K mensen in de Ziggodome en betekent dat er 3750 mensen vrij naar binnen kunnen en waarschijnlijk zitten daar 1000 hotemetoten bij die zogenaamd belangrijk zijn of zichzelf belangrijk voelen.

In 2022 woonden in Amsterdam ca. 60.000 mensen onder de armoedegrens, ruim 6%.

Tekst loopt door onder de screenshot.

In ieder geval krijgen de mensen van 14020.nl die zich zeker op een bijzondere manier inzetten voor de stad minimaal 3 kaarten, die doneren wij aan de minderbedeelden in de stad en leggen nog wat geld toe zodat ze een biertje kunnen drinken.

Het lijkt erop dat het feestje meer voor de grachtengordel GL-PvdA en D66 elite is. Het is overbodig om uit te leggen dat heel veel Amsterdammers dit niet kunnen betalen en al helemaal niet die elke dag in de rij staan voor de voedselbank. Ook bewoners die amper rond kunnen komen, ook al hebben ze in dit geval een fake stadspas, en dit voor een jubileum jaar. Echt een grote schande!

Een uitgelezen kans voor Halsema om zich te profileren in het jaar van het fakefeestje, ze is immers niet meer weg te denken in de huiskamers en de Belgische Halsemabode. Alle kontlikkers zullen aanwezig zijn.

Wat krijg je voor je dure geld. Een aantal artiesten uit het snabbelcircuit waarvan enkele uit het B en C genre, zeg maar gerust oude verroeste glorie en enkelen die ook niet in Amsterdam wonen.  

Feitelijk had de Arena afgehuurd moeten worden voor een groots feest met een absolute top afsluiter en alles gratis.

Ook komt er nog een feestje op de ring. Wij vragen ons af of het feestje voor witte mensen op de ring een dag later (op 22 juni) is. Op het plaatje van 21 juni zien we alleen maar zwarte mensen.

Haha, geen tekst meer onder het Woke-plaatje.