Ga naar de inhoud

Gij zult nooit meer slapen

  • Nieuws

Het is te schofterig voor woorden hoe het nieuwe stadsbestuur PvdA, GL en D66 met haar bewoners omgaat. Ook burgemeester Halsema (die van de masterplannnen, lees hier) laat bewoners in de steek. Het hek is van de dam, of liever gezegd al een jaar of 7.

Bewoners op de Burgwallen en directe omgeving worden geteisterd door dit soort idioten, zoals in onderstaand filmpje. Op Twitter komen er daar velen van voorbij.


Afgelopen weekend hebben veel mensen weer niet kunnen slapen. Wie wel de afgelopen 4 jaar sliep, is het stadsbestuur. Door hen is niets, maar dan ook helemaal niets ondernomen. Ze hadden het te druk met vooral de waan van zichzelf.

Coronaterrassen

Ook de coronaterrassen door de hele stad zullen blijven, wij zien op dit moment dat er ook nog eens flink uitgebreid wordt. Er worden geen vergunningen aangevraagd en de administratie hiervan is een puinhoop bij de gemeente. Ook hoeft de horeca daarvoor geen precariorechten te betalen. Zij krijgen de openbare ruimte gratis, terwijl die ruimte van ons allemaal is.

Omdat de terrassen tot in de nacht openblijven, kunnen veel bewoners niet slapen, door de enorme herrie. Door een megagroot terras op het Kwakersplein liggen bewoners wakker in hun bed. Zij zijn een procedure aan het opstarten tegen de gemeente. De verleende vergunning door Stadsdeel West is zeer omstreden. Zoals gewoonlijk worden er weer spelletjes gespeeld door het stadsdeel, alles ten nadele van bewoners.


Zelfs hele trottoirs, brugvleugels en bruggen worden nu door de horeca gestolen. Voor iemand zonder beperking is het amper te doen, maar met een beperking, dan ben je mooi de klos.


Bewoners kunnen niet in beroep gaan tegen de vergunningen, want deze worden niet meer volgens de regels gepubliceerd. Bij een eventuele rechtsgang draait de gemeente de bewijslast om en legt deze bij bewoners.

Volgens onze juristen is dit pure bluf en intimidatie van het bestuur en mag niet eens. Altijd moet er een mogelijkheid zijn om bezwaar te maken. Mocht het bestuur niet snel inbinden, dan starten veel bewoners een gerechtelijke procedure.

Reinier van Dantzig D66

Het was ook wel te verwachten sinds dat Reinier van Dantzig D66 wethouder is geworden. Hij heeft zelf 3 horecazaken en zijn medebestuursleden dekken zijn handel en wandel af. De PvdA en GL vinden het immers prima.

Henk van Dijk, kritische bewoner is inmiddels een petitie gestart, over het terugdraaien van de tijdelijke terrassen. Lees hier.

Ook de VVAB (Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad) maakt zich grote zorgen met wat er gaande is. Lees hier. Bewoners die geen lid zijn, kunnen in ieder geval wel gebruik maken van een standaard-bezwaarschrift, dat binnenkort op de website van de VVAB ter beschikking zal worden gesteld.

d’Oude Stadt schreef al op 10 maart hoe bezwaar aan te tekenen tegen de vergunningen voor de “tijdelijke” terrasuitbreidingen. Omwonenden van de Nieuwmarkt hebben dat ook echt gedaan, samen met Wijkcentrum d’Oude Stadt. Lees hier.

Laatste Nieuws

De teloorgang van de stad. Het bestuur zit er amper en nu blijkt dat ook de nachtbussen niet meer doordeweeks zullen rijden. Je zal maar nachtdienst of vroege ochtenddienst hebben, lees hier het artikel in het Parool.