Ga naar de inhoud

Milkshake verandert Westerpark in een woestijn

Zeer verontrustend. In het Westerpark was verleden week in het weekend een feestje van Milkshake. 2 dagen lang. Het grote veld is totaal gesloopt en voor de rest van het jaar niet meer bruikbaar voor recreatie. Het meeste gras is dood en de gevolgen voor de biodiversiteit en ecologie zijn niet meetbaar, maar beelden zeggen genoeg.

De laatste versie van Milkshake was in 2019. Het heeft een jaar geduurd voordat het groen enigszins weer redelijk op orde was. Dat betekend, als de huidige situatie weer op orde is, het slopen weer van vooraf aan begint met het volgende feestje van Milkshake in 2023. Milkshake heeft het hoog zitten met duurzaamheid, maar dat zijn pertinente leugens. Zo laat je de achtertuin van bewoners niet achter. Als u onderstaande foto’s bekijkt, die spreken boekdelen.

IMG_4376
IMG_4381
IMG_4389
IMG_4380
IMG_4393
IMG_4383
IMG_4392
IMG_4377
IMG_4395
IMG_4394
IMG_4385
IMG_4378
IMG_4384
IMG_4386
IMG_4388
previous arrow
next arrow


Het Westerpark is niet het enige park waar de Festivalindustrie grootschalige schade aanbrengt. Ook het Sloterpark, Rembrandtpark en het Gaasperpark hebben er aan moeten geloven. Het blijkt dus dat het huidige feestcollege alleen met woorden groen is, maar niet met daden.

Het feestcollege GL, PvdA en D66 faciliteert de festivals in parken graag. Ze zitten op schoot bij de festivalondernemers.

Sinds de corona crisis zijn de parken weer herontdekt door bewoners en zitten overvol. Het is voor veel mensen de achtertuin van hun woning, of hun kamertje in het geval van studenten. De groep Amsterdammers die het financieel niet meer kunnen bolwerken, wordt steeds groter. Zij zijn aangewezen om hun vakantie deels in parken te vertoeven. Het Westerpark is in een woestijn veranderd en inderdaad als je daar nu gaat recreëren heb je wel het gevoel zeer ver weg te zijn. De schade die aangericht is zal op conto van de bewoners komen. Zij worden daarmee dubbel gepakt.

Nu denkt u misschien dat de ondernemers van Milkshake een gezellig divers vriendenclubje is, maar dan heeft u het mis. Het is een Engelse Festival Multinational https://livestyle.com/ met aandeelhouders. Die zijn alleen met winstbejag bezig en brengen over de hele wereld schade aan de natuur toe. Dat gaat over keiharde Euro’s binnenharken en niet over biodiversiteit, ecologie en duurzaamheid. Het is doorbeuken tot het laatste grassprietje kapot is. Ook de board van de Multinational is alles behalve divers en bestaat uit witte mannen, zie: https://livestyle.com/company/#about

Het is anno 2022, het huidige feestcollege schijnt het nog steeds niet door te hebben.