Meteen naar de inhoud

Oosterpark

Bewoners protesteerden tegen het renovatieplan van het Oosterpark. Nu zitten zij met een park met 500 gekapte bomen en waar nieuwe doodgaan door wateroverlast.

Het Oosterpark is een aantal jaren geleden gerenoveerd. Protesten tegen de wijze waarop zijn genegeerd. Nu zitten bewoners met een park waar meer dan 500 bomen zijn gekapt en nieuwe doodgaan omdat het teveel aan water niet weg gaat. Vroeger verbruikten bomen en struiken dat water, maar die zijn dus weggehaald. Inmiddels blijkt ook dat de grond sterk vervuild is. Kinderen lopen gevaar. De gemeente luistert andermaal niet. Inmiddels is aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie en zijn advocaten ingeschakeld.
Meer info op: www.hersteloosterpark.nl

De serie Greenwashing Amsterdam gaat over het beleid van het huidige college van Amsterdam. Deze coalitie bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP, zegt in woord en beeld veel over groen, maar doet dat in werkelijkheid niet. Dit College vernietigt per saldo meer groen. Dit college kapt ontzaglijk veel bomen, betrekt bewoners niet bij plannen en plaatst hen voor voldongen feiten: het groen van bewoners wordt steeds minder in plaats van meer. Zelfs plastic sportvelden worden meegenomen om de Groennorm op papier te halen. De serie geeft een divers beeld waar bewoners tegenaan lopen en geen gehoor vinden bij dit college.