Ga naar de inhoud

Pride Amsterdam

Amsterdam stond 6 augustus in het teken van Pride. Het weer was prachtig en de drukte was als vanouds. Iedereen was zeer goed geluimd; zowel op het water als aan de kant. Met onze camera, die zeer ruimtelijke beelden maakt, is de omvang van de mensenmassa goed te zien.

Hieronder een vrolijke en kleurrijke compilatie rond het gebeuren in de omgeving van de Magere Brug, die niet veel later werd afgesloten.

Halsema was prominent aanwezig op de gemeenteboot, gehuld in een roze jurk. Daar zal heus wel strategisch over nagedacht zijn; om op te vallen. Echter de gemeente neemt verder geen politieke initiatieven om stadsbreed het homogeweld tegen te gaan. Af en toe met vlaggetjes zwaaien, ziet er gezellig uit, maar zet verder geen zoden aan de dijk.

Storend blijft, dat het in eerste instantie een feest is voor ondernemers. Zo moet de handel bij voorkeur gekoeld worden met dieselaggregaten en blijft de rommel voor een ander. Typisch Festivalindustrie: niet duurzaam. Om maar te zwijgen over de door de gemeente gereglementeerde idioot hoge geluidsbelasting op de gevels van bewoners. Het nieuwe beleidskader zal daar weinig aan veranderen. Schriftelijke inspraak kan nog tot 18 augustus. Lees hier meer.