Ga naar de inhoud

PvdA terrasverwarmers

  • Nieuws

PvdA Amsterdam stelde schriftelijke vragen aan het college van B & W over een noodplan voor bewoners en bedrijven om de komende winter te bezuinigen op energie. Met onder andere een suggestie om koud te douchen. Daar moesten wij natuurlijk ontzettend om lachen, met de volgende reden.

De PvdA komt met veel links uit het buitenland; hoe ze dat daar willen doen. Helaas vergeten ze bewust ’n link met het beleid in Frankrijk inzake horeca en terrasverwarming. Dat wordt volledig genegeerd in de vragen, die de PvdA stelt. Het motto van dit feestcollege is: Horeca boven alles.

Uit het volgende artikel van Frank Evers – De Tijd blijkt dat in Frankrijk de terrassen in de hele Horeca niet langer mogen worden verwarmd. Dat is namelijk in strijd met de klimaatwetgeving. Het mag alleen nog op terrassen die volledig overdekt en afgesloten zijn. Amsterdam heeft duizenden terrassen en tig illegale bouwwerken, die semi-afgesloten kunnen worden. Dat betekent een groot verlies aan energie de komende winter en op koude dagen.

Volgens De Tijd berekende de milieubeweging Negawatt dat een terras van 75m2 met 5 gasbranders net zoveel CO2 uitstoot als een nieuwe wagen, die 120.000 kilometer rijdt.

Er valt voor Amsterdam de komende koude winterdagen nog heel wat op energie te winnen. Maar wees gerust, na het koude douchen, kunt u zich altijd nog opwarmen op een warm terras met dank aan de PvdA. Natuurlijk zal de rest van het feestcollege bestaande uit Horeca 66 en GL de PvdA van harte steunen.