Ga naar de inhoud

Terug bij af

Het is weer zover, het incompetente feestcollege is weer terug bij af, zoals voor corona.

Onze kades en bruggen staan op instorten en het geld is op.

Tegenwoordig nemen de toeristenbussen afslag Marnixstraat en draaien de Elandsgracht op voor een canal sightseeing tour over de grachten, ons mooie erfgoed. Een toeristenbus weegt gemiddeld ongeveer 25.000 kilo. Niet zo gek natuurlijk dat de kades en bruggen in elkaar donderen.

We hebben het in het verleden al vaker gezien dat bussen, ook door de Negen Straatjes, op de een of andere manier zo de grachtengordel op komen. Dat ging niet altijd zonder schade door de haakse bochten/hoeken die bussen moeten nemen. Dan hebben we het nog niet over de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan voor het overige verkeer. Met name fietsers en ouders met kinderen, die tenslotte ook fietsen moeten leren, tegenwoordig niet makkelijk vanwege de E-Fatbikemaffia die met 40km voorbij scheuren en je hoort ze niet.

Amsterdam is een waar openbaar gokpaleis voor fietsers en voetgangers geworden. Met heel veel geluk haal je de eindstreep. Afgelopen 10 dagen zijn er in Amsterdam 3 ernstige ongelukken gebeurd waar een fietser bij betrokken was. Helaas was hier niets van terug te lezen op onze stadszender AT5.

Op de Marnixstraat Noord zien we geregeld toeristenbussen rijden. Minder leuk, omdat ze vast lopen op de Bullebakbrug die enkele jaren in renovatie is. Omdat de bussen daar niet kunnen keren moeten ze achteruit terug naar het Marnixplein en levert hilarische en gevaarlijke toestanden op.

Op Amstel 1 slaapt men gewoon verder. Valt er iets te verwachten van het feestcollege? Het antwoord is zoals gewoonlijk NEE!

Onder: afgelopen week was het weer raak op de Elandsgracht/Prinsengracht.