Ga naar de inhoud

Voetgangers zigzaggend door de Jordaan

De afgelopen 2 jaar zijn er 10-tallen horeca gerelateerde zaken bijgekomen in de Jordaan Noord. De meeste van deze zaken baten ook terrassen uit. De realiteit is dat door het waterbedeffect van de Wallen en de Negen Straatjes de Jordaan volloopt met toeristen, zeg maar “de nieuwe zwarte loper”. De nieuwe trend als wandelaar is zigzaggend door het leven te gaan en regelmatig via de rijbaan. Dit levert gevaarlijke situaties op! Voor mensen met een beperking is er geen doorkomen meer aan. Blinden en slechtzienden zijn aan de goden overgeleverd, alhoewel deze de Westerstraat en de smalle straatjes vermijden! Ook voor mensen met een rolstoel of andere beperking is het op bepaalde dagen niet meer te doen.

Hier een citaat op de site van de Gemeente Amsterdam:

Iedereen doet mee
“In Amsterdam willen we dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking. 1 op de 5 Amsterdammers is slechtziend, blind of doof, heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening. Het aantal mensen met een beperking groeit in de komende jaren verder door de vergrijzing. Om volwaardig mee te kunnen doen in onze stad, maken we de stad samen zowel sociaal als fysiek stapsgewijs toegankelijker en sluiten we niemand uit”.

dr_4
dr_3
dr_2
dr_1
PlayPause
previous arrow
next arrow

 

Hier de link van de URL meneer Egbert de Vries PvdA (verantwoordelijk wethouder en portefeuillehouder o.a. verkeer en economische zaken).

Het zijn klinkklare woorden maar geen daden. Het staat vast dat het PvdA pamflet “gelijke kansen voor iedereen” voor meer dan 100.000 mensen niet opgaat wat betreft het gebruik van de OR.

Beleidskader horeca en terrassen
Met het beleidskader houden voetgangers hun hart vast. Er word in het beleidskader alle gelegenheid geboden aan de horeca om aan de wensen tegemoet te komen terwijl er eigenlijk eerst een voetgangersnota moet komen, het percentage voetgangers is vele malen hoger dan de terraszitters. De wereld op zijn kop!