Ga naar de inhoud

Vuilnis en Zwerfvuil Puinhoop in de stad bereikt hoogtepunt

  • Nieuws

Ondanks de reinigingsverhoging constateren wij dat het in de stad een behoorlijke puinzooi is. De afvalbergen stapelen zich op, de meeuwen en vooral ratten maken daar flink misbruik van. Ook het zwerfvuil is overal zichtbaar. De stank met het warme weer is niet te harden. Sita Pels Groenlinks/PvdA, wethouder viezigheid, inmiddels landelijke bekendheid door de vuilnistreinen uit Rome heeft het niet meer in de hand. Regelmatig kom je illegaal gedumpt bouwafval tegen van asociale bouwondernemers. Ook valt er wat te zeggen over het gedrag van sommige bewoners die zich niet aan de ophaaltijden houden alhoewel er vroeger gecontroleerd werd en je een boete kreeg. Soms gebeurd dat nog wel maar schijnbaar te weinig. Ook komt het voor dat sommige straten worden overgeslagen op de ophaaldag of de containers worden niet tijdig geleegd.

We willen wel een compliment geven aan de afval en veegploegen want dat zijn bikkels en werken hard. Er is duidelijk iets mis met de wethouder, het management en communicatie met bewoners die meldingen maken van overlast bij de gemeente waar niet adequaat op gehandeld word.

Wethouder Pels heeft wel een aanbesteding gedaan voor 37 nieuwe vuilniswagens, let op, wel op diesel, terwijl in 2030 alles uitstootvrij moet zijn binnen de ring. Het gekke is dat je op dit moment niet doordeweeks op je antieke solex mag rijden in de stad vanwege de vervuiling, de wereld op zijn kop en de magie van Groenlinks, tegenwoordig ook de PvdA.

Het blijft natuurlijk een vreemde zaak dat het afval uit Rome ca 1600 kilometer verderop wel de Amsterdamse afvalcentrale bereikt en het Amsterdamse afval van bewoners en bedrijven een groot probleem is voor de gemeente om die een paar kilometer verderop te dumpen in dezelfde afvalcentrale.
Wie het weet mag het uitleggen!

Twitter staat vol met post van foto’s en filmpjes van de afvalbergen en de viezigheid. We kunnen wel 30 meter tweets met foto’s op deze pagina vullen, dat doen we maar niet.

Hieronder een paar opmerkelijke tweets.

Boven, een tweet van Chris Dryer, waarschijnlijk toerist en is inmiddels al ruim 430.000 keer bekeken op twitter. Wat dat betreft alle lof voor deze meneer, misschien helpt het zodat toeristen een andere keus maken om i.p.v. naar Amsterdam te komen voor een andere stad te kiezen. Dat scheelt weer mooi in de drukte.

Boven, een alledaags beeld in Amsterdam. De ratten lusten er wel pap van.

Boven, enkele tweets van Marcel Dellebeke die wekelijks al jaren de gemeente er op attent maakt en geen progressie maakt. Ook op de Wallen blijft het een structureel probleem! Het meeste afval is horeca/bedrijfsafval.

Boven, ook bewoner Erik van Zwam ergert zich groen en geel aan de afval puinhoop.

Meer over wethouder Sita Pels Groenlinks/PvdA

Vernietigende Podcast over het afval uit Rome

Vernietigende Podcast over het afval uit Rome

16 mei 2023

Een vernietigende Podcast van Follow the Money door onderzoeker Hanno Bakkeren die geïnterviewd word door Frederique de Jong. Vandaag nog gratis te beluisteren, als ‘vandaag’ voorbij is kunt u het hier op open Spotify beluisteren en hoeft u niet te…

Wethouder Zita Pels GL verzuipt in haar eigen afval

Wethouder Zita Pels GL verzuipt in haar eigen afval

9 mei 2023

Update: Geen vrolijk bericht vanmorgen in het Parool: Rome verdubbelt afvalberg die in Amsterdam wordt verbrand: wekelijks 180 vuilniswagens vol. Een verdubbeling van wat Wethouder Pels van GroenVerkeerd eind maart van plan was. Er zou 900 ton komen, maar nu…

De Italiaanse Maffia komt naar u toe

De Italiaanse Maffia komt naar u toe

30 maart 2023

We weten het nu zeker. GroenLinks van het college Amsterdam is knettergek met name wethouder Zita Pels GL (Wethouder Afval en Giftige Uitstoot). Het is net of GroenLinks elke dag voor je huis komen poepen en het verplichte plastic zakje…