Ga naar de inhoud

Zita Pels GL en de nachttrein naar Rome

We hebben eindelijk een geniale wethouder (Afval en Reiniging) en wel Zita Pels van GroenLinks. Ze bedacht, of misschien was het wel een droom die werkelijkheid is geworden, om Rome te helpen. De stad heeft ca. 2,9 miljoen inwoners, het inwonertal van de metropoolregio bedraagt 4,4 miljoen en die moeten van hun huisvuil af. De Italianen krijgen het zelf niet voor elkaar, eigenlijk net zo als Amsterdam.

Het zal geen bewoner ontgaan zijn dat er bergen afval liggen te rotten in de stad, ook deels de schuld van bewoners zelf. Je moet elkaar toch een beetje helpen, zal Pels gedacht hebben met een sociale GL insteek. Geen woorden maar daden. Zo zal er wekelijks 9 ton afval het westelijk havengebied binnen gereden worden vanuit Rome per trein met 14 wagons en verbrand worden in de afvalcentrale van AEB.

Waar je niemand over hoort. AEB heeft een uitstoot van 480 kiloton CO2 per jaar. Staat gelijk aan 60.000 gezinnen of 145.000 auto’s. De uitstoot is 9% van het totaal in Amsterdam. Zita Pels kom maar op met die trein uit Italië, wees welkom!

Hier nog wat informatie van het Nederlandse Huisartsen Genootschap:

NHG-Standaarden COPDAstma bij volwassene en Astma bij kinderen: recent onderzoek laat zien dat dosisaerosolen 0,5% van de CO2-uitstoot van de Nederlandse zorg veroorzaken. Daarom is het advies om te kiezen voor een poederinhalator boven een dosisaerosol (bij voldoende inhalatiekracht en oog-hand coördinatie bij een leeftijd > 6 jaar

De genialiteit van Pels zit in het feit dat er eindelijk wekelijks een nachttrein naar Rome gaat en die misten we heel erg, dat hebben wij toch maar mooi aan Pels te danken. Een wethouder met haar hart op de goeie plek.

Nachttrein naar Rome

En natuurlijk nog een fijne vakantie gewenst in Rome door 14020.nl.