Ga naar de inhoud

Referendum behoud Groen

  • Nieuws

Doe mee met het referendum Hoofd Groen Structuur, alleen voor inwoners van Amsterdam. De eerste ronde waren er ruim 19.000 handtekeningen en daardoor komt er nu de 2de ronde volgens de regelgeving van de gemeente Amsterdam. Daar zijn 10.000 handtekeningen voor nodig.

Hoe zat het ook alweer. De nota HGS is een paar maanden geleden behandeld in de raadscommissie. Daarna is er een inspraakronde geweest voor bewoners waar behoorlijk veel Amsterdammers aanwezig waren. Het was een volle raadszaal met bewoners.


Die inspraakronde is zo goed als genegeerd door het college. Ergo toen de HGS in de raad kwam bleek dat Reinier van Dantzig D66 wethouder Ruimte en Ontwikkeling na de inspraakronde stiekem enkele regels had aangepast in de HGS nota. Dat kwam op het volgende neer. De kaders waren verruimd, zodat het bijvoorbeeld mogelijk was om van elk stukje groen een mini Efteling inclusief grootschalige horeca te creëren en vol te plempen met woningen, ook een eventueel klein hotel. Trouwens de wethouder zelf is eigenaar van 3 horecazaken waarvan ook horecazaak de Vondeltuin in het Vondelpark.  

Gelukkig waren er Amsterdammers die daar scherp op waren, die riepen een referendum in het leven omdat tegen te gaan. Lees hier: Amsterdam staat ook met stip op nummer 1 als stad met het minste groen van Nederland.

Dus het is zaak om dit met hand en tand te verdedigen. Ook de grootschalige bomenkap neemt jaarlijks toe. Bijna iedere bewoner ziet wel bomen verdwijnen in zijn of haar omgeving.
Lees hier: De m2 groen per inwoner neemt jaarlijks af in Amsterdam

Dus willen we het groen voor bewoners en kinderen redden en behouden, doe dan mee met het referendum. Voordat je het weet is Amsterdam een Efteling geworden zonder groen en bomen.

Hier kan je je stem laten horen, het is minder dan 1 minuut werk.


Andere private belangen uit de innovatieve belangenfabriek Amstel 1

Wethouder van Dantzig en integriteit!

Wethouder van Dantzig en integriteit!

3 april 2023

Wethouder van Dantzig D66 van Wonen, Grond en Ontwikkeling en Groen. Tevens eigenaar van drie horeca zaken waarvan o.a. de Vondeltuin in het Vondelpark, huisjesverhuurder en een familie vastgoed portefeuille. Inmiddels weten we dat van Dantzig in 2017 een cadeautje…