Ga naar de inhoud

Stadsdeel West draait door

  • Nieuws

In het Westerpark staat al ruim een week, bijna dag en nacht, een openlucht-/koelfabriek met zeer vervuilende megagrote dieselaggregaten, om de Gashouder te koelen. Er worden Tv-opnamen gemaakt. Waarschijnlijk voor een nieuw TV-programma “Stadsdeel West draait door”. Het hele Westerpark stinkt naar diesel. Door de warmte blijft de fijnstof en NO2 uitstoot aan de grond hangen, niet echt gezond voor je longen en/of als je zwanger bent.

Bovendien is op 65 meter afstand kinderdagverblijf Sam Sam gevestigd. Met een speeltuin zoals te zien is in het filmpje. 14020 heeft geïnformeerd en iemand van kantoor van de Gashouder vertelde ons dat Stadsdeel West hier vergunning voor heeft afgegeven.

Festival Milkshake was net weg en Fenna Ullicha van Groenlinks, chef van stadsdeel West had alweer een nieuwe truc bedacht om in vakantietijd bewoners met kinderen het leven zuur te maken “We zetten in het groen een klein openbaar Tatasteelfabriekje qua uitstoot en herrie neer.”, moet de gedachte zijn geweest. Na het debacle Milkshake die net weg was en een woestijn achterliet op naar het volgende debacle.

We begrijpen deze inzet van dieselaggregaten ook niet. Er is een krachtstroomaansluiting voor evenementen, maar die wordt dus niet gebruikt in het Westerpark. Ook bij Milkshake stonden er aggregaten te draaien. Zelfs bij de Sunday Market staat er ergens een aggregaat verstopt. Zie foto onder.

Ondertussen is het Westerpark een verkeersader geworden voor o.a. zwaar dieselvrachtverkeer. Fietsers en wandelaars zijn op de tweede plaats gekomen.

Sunday Market Westerpark