Ga naar de inhoud

De Reddingsbrigades van Halsema

  • Nieuws

Bijdrage, Nico van Gog.

In 2018 stond ik op het Museumplein in de veronderstelling dat daar de helikopter zou landen met de kersverse burgemeester Halsema als Manna uit de hemel en als opvolger van van der Laan die overleden was. Helaas. Ik stond daar in mijn eentje. Geen inauguratie op het plein. Ze kwam op de fiets naar het stadhuis. 12 juli werd Halsema beëdigt.

Halsema was amper warm gedraaid en de eerste fittie (fittie is straattaal voor ‘ruzie’) was een feit. De toenmalige ombudsman Arre Zuurmond benoemde de binnenstad van Amsterdam als een wetteloze jungle. Achteraf gezien was dat ook zo. Halsema was boos op de ombudsman. Halsema belde op hoge poten de ombudsman en begon Amsterdam te vergelijken met Mogadishu de hoofdstad van Somalië, want daar was de echte wetteloosheid. De toon was gezet, met andere woorden in Amsterdam viel het nogal mee.

Een uitglijder van jewelste van Halsema, een slechtere binnenkomer had je niet verwacht, er zouden de jaren daarna nog velen volgen.

Ombudsman Zuurmond was een ervaringsdeskundige zonder glazen bol. De afgelopen 5 jaar waren de jaren van bommen en granaten, de schietpartijen, de moordpartijen, de mes en steekincidenten, autobranden en het homo- en vrouwengeweld nam toe. De voedselbankrijen werden alsmaar langer, een geduchte concurrent van de TikTok-rijen en de armoede blijft maar stijgen. Haar eerste 5 jaar kwam Halsema zo een beetje elke maand met een masterplan, daarna hoorde je er nooit meer wat van, allemaal mooie woorden, waar ze goed in is! Hier de masterplannen van Halsema.

Het excuus van Halsema is dat de criminaliteit de afgelopen jaren is afgenomen. Dat klopt, het is een landelijke trend. Wat Halsema dan vergeet te vertellen is dat de impact van de huidige vorm van criminaliteit veel harder is met meer impact op de samenleving. Er is een harddrugsoorlog gaande, beslecht met bommen, granaten etc. Zo nu en dan wordt er een verkeerde persoon omgelegd, een vergismoord, wat verschrikkelijke gevolgen heeft voor de familie en de buurt. Een heel ander niveau dan af en toe een woning sluiten vanwege een wietplantage.

Wat veel bewoners niet weten is een nog een belangrijker feit dat het aantal meldingen in 2022 vastgelegd in een proces-verbaal van verkrachtingen en aanrandingen schandalig is toegenomen in regio Amsterdam. Sinds 2018 blijkt uit de statistieken van het CBS. Probeer maar eens als vrouw in het schemer een rondje Sloterplas te lopen. Ook op straat is het verbale geweld naar (jonge) vrouwen zonder letters niet te harden. Het gebeurt dagelijks. Daar wordt doorgaans geen melding of aangifte van gedaan, de bewijslast is moeilijk en een aangifte zal waarschijnlijk niet gehonoreerd worden.
Je hoort er weinig over en totaal geen daadkracht van Halsema en haar Groenlinks/PvdA en D66-kornuiten om hier iets aan te doen.
Hier de link en de voetnoten van het CBS.

Uit bovenstaande cijfers blijkt dat er gemiddeld per week in regio Amsterdam in 2022 bijna 6 meldingen van een aanranding en ruim 5 meldingen van een verkrachting.
Ben benieuwd of Woke Amstel 1 in Halsema City nu echt met een onderzoek gaat komen, of dat bovenstaande onder een putdeksel terechtkomt, zoals gewoonlijk. Ondertussen is niemand meer veilig in Amsterdam.

Eerlijkheidshalve moet ik wel melden dat Halsema af en toe met regenboogvlaggetjes staat te zwaaien in één of andere buurt. Maar dat is meer voor de bühne en uitgedacht door haar reddingsbrigade.
Ze is inmiddels een grote klant geworden van de cameraleverancier. Hier en daar een cameraatje en iedereen blij. Een fake “Mission Impossible”.

Halsema wordt door de externe reddingsbrigade van Het Parool en AT5 op haar wenken bediend. De interne reddingbrigade van Halsema werd in rap tempo uitgebreid op het stadhuis, inmiddels een blik vol, het mag wat gemeenschapsgeld kosten. Het imago en de kromme uitspraken moeten recht gebreid worden. Het is een dagtaak, daar zijn ze goed in. Het blijft helaas bij exposure. Halsema is bijna niet meer weg te denken in de Amsterdamse huiskamer. De reddingsbrigades brainwasht het Amsterdamse volk.  

Maar goed, kritisch zijn is natuurlijk een makkelijke weg en ik wil graag meedenken voor een oplossing.

De driehoek van Amsterdam waarin Halsema, hoofdofficier van justitie de Beukelaer en de gewaardeerde politiechef Paauw samen met de driehoek van Rotterdam schreven een brief naar Den Haag. Daarin vragen ze om 27 miljoen Euro om zware criminaliteit te bestrijden, er zijn immers grote financiële tekorten bij de politie en onder Rutte behoorlijk afgeroomd.

De oplossing, stop onmiddellijk met het plan om een Nieuwe Nieuwe Meervaart in de Sloterplas te bouwen van 100 miljoen Euro, dat is exclusief infrastructuur. Ook het slopen van een behoorlijk stuk groen is niet in geld uit te drukken. Het hele plan zou zomaar naar de 150 miljoen kunnen oplopen. Er is een mooie Nieuwe Meervaart die in de jaren 90 voor miljoenen gerenoveerd is, men kan dus stellen dat een Nieuwe Nieuwe Meervaart een overbodige luxe is. Uit onderzoek is gebleken dat er weinig bewoners in NW zitten te wachten op het speeltje van Touria Meliani GL/PvdA, wethouder toneelstukjes.

U voelt uhm al aankomen, laten we Paauw en indirect bewoners een stukje op weg helpen, stop met die onzinnige Meervaart in de Sloterplas. We kunnen dan een geste doen van 50 miljoen aan Paauw. Wat over is besteden we aan armoede, voedselbanken, huizen voor leraren en de zorg in Amsterdam kan ook een opsteker gebruiken. Hoe simpel is het allemaal en iedereen blij.

Bewoner Ewart uit Nieuw West die even een kleine pauze houd tijdens zijn rondje hardlopen rond de Sloterplas. Ewart legt even haarfijn uit hoe het precies zit met de Meervaart.

Meer over veiligheid in Woke City

De parallelle belevingswereld van Halsema, het Parool en AT5

De parallelle belevingswereld van Halsema, het Parool en AT5

29 juli 2023

Bijdrage, Nico van Gog. Afgelopen 7 juli kopte het Parool en AT5 het volgende bericht de wereld in “Halsema wil nieuwe maatregelen om plofkraken tegen te gaan”. “De veiligheid van omwonenden heeft mijn continue aandacht”. AT5 kopte “Burgemeester wil na…

Meeste steekincidenten tot 17 juli 2023 binnen de ring!

Meeste steekincidenten tot 17 juli 2023 binnen de ring!

22 juli 2023

Bijdrage en onderzoek: Nico van Gog. Tijd voor een zomerserie over criminaliteit en veiligheid in de stad. Burgemeester Halsema OOV (Openbare Orde en Veiligheid) heeft 5 jaar niets aan kerntaken gedaan en is plots wakker geschrokken met nog 1 jaar…