Ga naar de inhoud

Die Daantje Felyx toch!

Daan Wijnants Head of Public Affairs Felyx


Daan Wijnants, VVD raadslid gemeente Amsterdam, inmiddels ex voorzitter van het Presidium want hij moest van zijn partij aftreden door een voorval. De reden was het uitlokken van een mie-toetje, waarbij het vuile werk door een ander opgeknapt moest worden, volgens de NRC.

Daan, ook wel genoemd Daantje Felyx in het hol van de leeuw op Amstel 1. Felyx zijn die kudt huurscooters, waar stuntdenkenkoos Amsterdam lazarus op rondrijdt volgens de NOS. Je komt regelmatig te laat op je werk omdat zo een ding je voordeur verspert, of je vindt hem terug in een sloot, op een blindengeleidestrook, of frontaal voor een zebrapad. Bewoners met een beperking haten die dingen.

Felyx is door gemeenteraadsbesluiten toegelaten op de markt in Amsterdam. Laat Daantje Felyx nu toevallig ook nog Head of Public Affairs zijn bij Felyx, naast zijn raadswerk.


De innovatieve belangenfabriek op Amstel 1 draait op volle toeren. Belangen die nogal eens door elkaar lopen! Maar niets aan de hand. Halsema bedankte hem afgelopen raadsvergadering voor het geweldige werk wat hij heeft gedaan als voorzitter van het Presidium en deed opnieuw of ze gek was. Ondertussen gaat Daantje Felyx, andere belangen of niet, gewoon door met zijn raadswerk, ondanks het mie-toetje. LOL!

Het mie-toetje van Daantje Felyx had hij geen actieve herinnering meer aan, totdat hij een aha-erlebnis vanuit zijn rechter boven kwab kreeg en bedacht dat het allemaal een VVD grap was.

Lees hier het hele artikel in de NRC en hier het vervolgartikel.

Hieronder @stasbewonah, een bekende Amsterdamse Twitteraar en uitvinder van de hashtag #FelyxChallenge die punten uitdeelt.


Andere private belangen uit de innovatieve belangenfabriek Amstel 1

Wethouder van Dantzig en integriteit!

Wethouder van Dantzig en integriteit!

3 april 2023

Wethouder van Dantzig D66 van Wonen, Grond en Ontwikkeling en Groen. Tevens eigenaar van drie horeca zaken waarvan o.a. de Vondeltuin in het Vondelpark, huisjesverhuurder en een familie vastgoed portefeuille. Inmiddels weten we dat van Dantzig in 2017 een cadeautje…

Pakhuis de Zwijger van de GroenLinksfamilie

Pakhuis de Zwijger van de GroenLinksfamilie

10 maart 2023

Onderzoek en bijdrage: Nico van GogTwitter: https://twitter.com/NicovanGogTwitter: https://twitter.com/14020TV Het Parool kwam afgelopen weekend met een uitstekend artikel en onderzoek van Anna Herter en Bas Soetenhorst over de werknemers van het GroenLinksbolwerk Pakhuis de Zwijger, die zich daar al jaren onveilig voelen. Het personeel…