Ga naar de inhoud

Het Parool versus Halsema

  • Nieuws

Afgelopen weekend bestookte het Parool ons met een lofzang voor Halsema, tot tweemaal toe zelfs op 21 januari. Een artikel van David Hielkema en Tim Wagemakers, hier te lezen

Gek genoeg kwam David Hielkema bijna op hetzelfde moment met nóg een vergelijkbare lofzang in de column ‘de Republiek’ met nóg een keer Halsema, het kan niet op bij het Parool, hier te lezen.

Het lijkt erop dat de communicatiestrateeg van Halsema op het laatste moment vanaf de Stopera op zijn VanMoof fiets zo de drukkerij binnen is gefietst en een kant- en-klaar artikel in de drukpers heeft gelegd. Laat de persen maar draaien. Overigens, ook een VanMoof fiets heeft tegenwoordig een zeer hoog welkomstgehalte bij het Parool.

De redactie van het Parool is aardig in de war. Waar ging het over: wat privé zaken uit het verleden. Nog wat andere zaken die voorbij zijn gekomen uit het verleden en over wat Halsema het komende jaar gaat doen en of zij er nog een termijn van 6 jaar wil aanplakken. Een afrekening over wat er echt allemaal mis is gegaan de afgelopen bijna 5 jaar kwam niet aan de orde.

Het Parool vergat wat opmerkelijke zaken te vertellen of ging daar niet al te diep op in. De lezer moest er vooral een goed gevoel aan over houden, ‘Halsema first’. Hier wat opsommingen.

De toenemende foute toeristendrukte op de Wallen, de 9 straatjes en de Jordaan. De Kermisoproer in Nieuw West en ook in het Westerpark. De WK Qatar oproeren. De bijna wekelijkse deurklink-handgranaten, soms ontploffen ze ook. De alsmaar terugkerende kogelregens. De liquidaties, waar niet bij meegeteld is de kinderen die elkaar doodsteken in ZO. Wij zien deze toch echt ook als liquidaties. Dan niet te vergeten de reguliere steekpartijen waar dan net geen doden vallen. Het Corona- oproer in de parken, op de Dam en het Museumplein. Het aantal dubieuze witwas- toeristenwinkels dat alsmaar door blijft groeien, die snoepwinkels zijn ontelbaar, wij schreven hier al eerder over.

De juridische functie waar een aantal bewoners druk mee in de weer is: Halsema wil de voorkant van het probleem aanpakken terwijl het probleem echt aan de achterkant zit.

Dan hebben we nog het erfpachtdossier waar undercoverambtenaren ingezet zijn tijdens participatie-bijeenkomsten. Uit verschillende WOO- stukken blijkt dat een ambtenaar daar over klaagde. Uit dezelfde WOO kwam ook nog een vrienden-en- vijandenanalyse boven water. Ook hier bleef Halsema stil. Volgens wethouder van Dantzig was het gekscherend bedoeld die hij in de pers ventileerde.

UNDERCOVER
VRIENDEN/VIJANDEN ANALYSE

Ook de macht over evenementen en horeca heeft Halsema naar zich toe getrokken: er is geen speld meer tussen te krijgen.

De valse, op fraude berustende participatieprojecten, windturbines, de Meervaart in de Sloterplas, de Lutkemeerpolder waar ook bureau OIS (Onderzoek Informatie Statistiek) van de gemeente een dubieuze rol in heeft gespeeld. Op dit moment speelt het participatietraject Hoofdgroenstructuur waar wethouder van Dantzig D66 de boel belazert: hij heeft na de participatie de regels stiekem aangepast en dat kwam natuurlijk boven water. Bewoners met een hart voor groen waren op dreef.

Je zou kunnen denken dat dit zaken zijn waar de raad en in het bijzonder het college over gaan, hier zijn wij het dan niet mee eens, democratie en participatie zijn grondrechten voor bewoners. Het gaat over een veilige borgstelling voor bewoners. Als daar mee gesjoemeld wordt dan moet Halsema ingrijpen want dan is de veiligheid in het geding. Hier heeft Halsema zich nooit over uitgesproken. Ze was niet thuis voor bewoners.

Tot onze grote schrik -maar wel welkom- kwam er een ambtenaar op de proppen met een artikel op zijn Linkedinaccount, die wij van harte welkom heten, join the club! Hij werkt als projectleider democratisering bij de gemeente en had na acht maanden al door dat het niet echt werkt. Lees hieronder het screenshot.


Dan verwijst het Parool in het artikel dat Amsterdammers (zeer) veel vertrouwen hebben in de burgemeester, in mei 2020 ging het om 52 procent. Het is nu 2023 en de slagroom is inmiddels zuur. Wat het Parool in het laatste artikel er dan niet bij vertelt is dat het een onderzoek is geweest van Bureau OIS van de gemeente zelf, een dingetje dus waar de slager zijn eigen vlees keurt. Tja, zo kennen wij er ook nog wel een paar!

Dan hebben we ook nog stapels masterplannen waar Halsema mee gestrooid heeft de afgelopen bijna 5 jaar, deels afkomstig van het college. Evaluaties of wat er nou mee gebeurd is, zijn niet terug te vinden van de meeste plannen, vooral op het gebied van veiligheid is er geen touw aan vast te knopen. Als je deze zoeklink: https://www.google.com/search?q=%22Halsema%22+AND+%22masterplan%22&rlz=1C1CHBF_nlNL923NL923&oq=%22Halsema%22+AND+%22masterplan%22&aqs=chrome..69i57j69i59.29197j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 bezoekt op Google krijg je zo een 33.000 resultaten over masterplannen.

Maar er is hoop, het Parool schrijft “Inmiddels richt Halsema de pijlen nadrukkelijker op andere delen van de stad, met name Nieuw-West, Zuidoost en Noord”. De simpele vraag is dan waar was Halsema de afgelopen 5 jaar op wat vriendelijkheidsbezoekjes na in die stadsdelen? Daarna werd het stil.

Lees hier ons artikel wat er nog meer mis is gegaan.