Meteen naar de inhoud

Plastificering Diemerpark

Bewoners rond het Diemerpark strijden tegen verdere plastificering van de natuur. Het Diemerpark is een natuurgebied met de grootste biodiversiteit van alle Amsterdamse parken. In het Diemerpark ligt een sportterrein met plastic velden. Dat sportterrein is al een planologische miskleun. In de natuur wil de gemeente de sportvelden uitbreiden met 27.000 m2 plastic. Bewoners knokken voor behoud natuur.

Luister naar Kees Langerveld en Johan Vlug. Zij zetten zich in voor behoud van een stuk uniek natuurgebied. Tegen de plastificering van natuur. Lees ook: https://www.facebook.com/Diemerpark/

De serie Greenwashing Amsterdam gaat over het beleid van het huidige college van Amsterdam. Deze coalitie bestaande uit GroenLinks, D66, PvdA en SP, zegt in woord en beeld veel over groen, maar doet dat in werkelijkheid niet. Dit College vernietigt per saldo meer groen. Dit college kapt ontzaglijk veel bomen, betrekt bewoners niet bij plannen en plaatst hen voor voldongen feiten: het groen van bewoners wordt steeds minder in plaats van meer. Zelfs plastic sportvelden worden meegenomen om de Groennorm op papier te halen. De serie geeft een divers beeld waar bewoners tegenaan lopen en geen gehoor vinden bij dit college.